Samsung će na sajmu predstaviti 4 nova projekta proširene i virtualne stvarnosti.

Sigurno je da Samsung na najvećem sajmu mobilne tehnologije neće predstaviti svoj flagship telefon Galaxy S8, kao ni  Galaxy Note 8 uređaj, no osim novih telefona srednje klase pokazat će i četiri zanimljiva projekta iz domene AR-a i VR-a koji se razvijaju unutar njegovog Creative Laba (ili C-Laba).

Jedan od izložaka će biti Relúmĭno, aplikacija za Gear VR koja će služiti kao pomoć slabovidnim osobama uz čiju pomoć će moći gledati svijet oko sebe "novim očima", pa čak i uživati u praćenju TV programa.
MWC-2017-C-Lab-PR_Main_1

Idući izložak će biti Monitorless naočale koje bi trebale zamijeniti PC monitor i zaslon pametnog telefona uz čiju pomoć ćete moći pristupiti aplikacijama koje koristite za rad i zabavu, pa čak i igrama. Naočale će se moći koristiti u VR i AR modu.

Samsung će na sajmu predstaviti i VuildUs, sistem za unutrašnji dizajn koji se sastoji od aplikacije i kamere od 360 stupnjeva. Kako biste ga koristili kamerom ćete skenirati prostorije u stanu ili kući kako biste dobili VR prostor u koji ćete potom moći postavljati namještaj, tapete, tepihe i druge stvari kojima ćete virtualno uređivati interijere, a imat ćete mogućnost da direktno iz aplikacije Samsung Payom kupite neki kauč ili stol koji vam se fino uklapa u sobu.